ჭეო (ფუტკრის პური)

ფუტკრის პროდუქცია

ჭეო ანუ ფუტკრის პური, ფუტკრების მიერ ფიჭაში ჩატკეპნილი და ფერმენტირებული ყვავილის მტვერია. ჭეოს მიღების იდუმალი პროცესი მილიონობით წლის განმავლობაში განიცდიდა სრულყოფას. როგორც წესი, მეფუტკრეები ჭეოს ფიჭიდან არ იღებდნენ. ფუტკრის ეს პროდუქტი ფართო მასებს კომპანია „ტენტორიუმმა“ გააცნო. დღეს კი ჭეო ძალზე პოპულარული მონოპროდუქტია. მასში ცილების (პროტეინების) რაოდენობა 20%-ია, ნახშირწყლების 35%-ია, მინერალური ნივთიერებების 2,5%-ია. ის ასევე შეიცავს რძემჟავას, ვიტამინებს (А, Е და В ჯგუფს) და ფერმენტებს. ჭეო დადებითად მოქმედებს ადამიანის ორგანიზმზე: აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, აღადგენს ენდოკრინული და საჭმლის მომნელებელი სისტემების ნორმალურ ფუნქციონირებას, ამაღლებს იმუნიტეტს და ადამიანის ორგანიზმის ადაპტოგენურ შესაძლებლობებს. 

 
We use cookies
Cookie preferences
Below you may find information about the purposes for which we and our partners use cookies and process data. You can exercise your preferences for processing, and/or see details on our partners' websites.
Analytical cookies Disable all
Functional cookies
Other cookies
ღილაკის დაჭერით ვეთანხმები შეთანხმების პირობებს. Learn more about our cookie policy.
Change preferences Accept all
Cookies